مقدمه
در مقوله هنرشناسی اولین سوالی که مطرح می شود این است که هنر چیست ؟!
البته مسلم است که نمی توان تعریف مانع و جامعی که دربرگیرنده تمامیت این واژه باشد ارائه نمود و علت اصلی عدم توانمندی ، همان تنوع و تکثری است که در سرتاسر این واژه سایه افکنده است. تنوع سلیقه ها و تکثر نظرها و عقاید از سویی و رفع نیازهای مادی و معنوی از سوی دیگر باعث گردید که هنر در قالبها، گونه ها ، شیوه ها و سبک های بیشماری به منحصه ی ظهور برسد که هرکدام به گونه ای ، دربرگیرنده بخشی از آمالها ، آرزوها و گاهاً خواسته های درونی خالقان و آفرینندگان آن می باشد.
با تکامل اندیشه های اجتماعی ـ زیستی انسان ، هنر نیز به رشد بالنده ای دست یافت که توانست خود را به تدریج از دیواره غارها بیرون کشد و در فضایی قرار گیرد که جنبه کاربردی تری را از خود به نمایش می گذاشت .
عنوان صفحه
تقدیر و سپاس الف
پیشـگفتار ب
فصل اول
بخش اول : مقدمه 1
بخش دوم : واژه شناسی 4
بخش سوم : تاریخچه 6
فصل دوم
بخش اول : مواد اولیه ساخت قلمدان 10
بخش دوم : کاغذ و کاغذ گری 13
فصل سوم
ساخت قلمدان 18
بخش اول : شیوه های سنتی ساخت قلمدان 19
بخش دوم : ساخت و سازهای ابتکاری 26
فصل چهارم
تزئینات قلمدان 34
بخش اول : مراحل قبل از نقش آفرینی 36
الف- آماده سازی سطح قلمدان (بوم سازی) 36
ب- رنگ و رنگ سازی 41
بخش دوم : مراحل نقش آفرینی 48
انواع تزئین 50
شیوه های دیگر تزئین 73
بخش سوم : استادان مزین ساز 76
بخش چهارم : مراحل بعد از نقش آفرینی 83
بخش پنجم : بازسازی و تعمیر قلمدان 88
فصل پنجم
تصاویر 93
حسن ختام 101
فهرست منابع 103
مقدمه :
درخت راش از خانواده Fagus جنس Fagus می باشد 13 گونه از این جنس در دنیا آنهم در نمیکره شمالی انتشار دارد و در ایران یک گونه به نام فاگوس orientalis وجود دارد و گونه راش ایران Fagus orientalis از مهمترین و با ارزشترین درختان صنعتی ایران و حدود 32درصد موجودی سرپای شمال ایران (طبق آمار در سال 1371) از اینگونه است و با داشتن تنه ای صاف و استوانه ای که ارتفاع آن به حدود 40 متر و گاه بیشتر و قطر حداکثرm5/1تاm 8/1می رسد . و جنگلهای پر ارزشی را در ارتفاعات شمالی رشته کوه البرز تشکیل می دهد و از آستارا و طوالش و دیلمان تا کلاردشت، نور،کجور تا گرگان دیده می شود و در جنگلهای نور تا ارتفاع 2200 متر از سطح دریا بالا رفته و در بعضی دره ها مثل دره نکاء تا دامنه های پایین بندر دیده می شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
مقدمه ….…..…………………………………….1
مشخصات ماکروسکوپی و میکروسکوپی گونه راش….……4
1-1 مشخصات گیاهی(خواص ماکروسکوپی)….………… 5
1-2 خواهش راش……………………………………5
1-3 منطقه پراکنش……………….………………….6
1-3-1 درخت شناسی گیاهی…..…………….………7
1-4 قطر و بلندی…..…………….…….…………..8
1-5 شکل درخت…..…………….…………………8
1-6 رویش و دیر زیستن…..…………….…………..8
1-7 ریشه…..…………….………………………..8
1-8 زادآوری،کشت و بارخیزی….…..………………..9
1-9 چوب و مصرف آن….…..,……………………..10
1-10 شناسایی خواص ماکروسکوپی.……….…………11
1-11 خواص میکروسکوپی راش………….………….12
1-12 مقطع شعاعی…………….………………….12
1-13 مقطع مماسی….…………….………………14
فصل دوم
2-1 سابقه تحقیقات درزمینه میزان رطوبت،هم کشیدگی و
وزن مخصوص.………………………………….15
2-2 سابقه تحقیقات خارجی..……………………….24
فصل سوم
شرح کامل طرح پژوهشی با ذکر روش و نحوه اجرا………34
3-1 تعیین تغییرات همکشیدگی خطی..…….……….34
3-2 تعیین تغییرات مواد استخراجی..…….………….35
فصل چهارم
خصوصیات محل و خاک و آب و هوای گونه های همراه در مورد نمونه های مورد آزمایش
(جنگل خیرودکنار(منطقه نم خانه) ………….38
4-1 موقعیت جغرافیایی………………………………..38
4-2 آب و هوا……………………………………….. 39
4-3 خاکشناسی جنگل خیرود(نم خانه)….………………41
4-4 زمین شناسی …………………………………….45
4-5 لیست گونه های گیاهی…….….………………..…47
4-6 گونه ها و خانواده و جنس گیاهان که در جنگل
خیرود نم خانه ….….……………………………….49
4-7 تیپ مورد شناسایی در نم خانه….…..…………….62
مشخصات پارسل بخش نم خانه…………………………64
فصل پنجم
5-1 هم کشیدگی و واکشیدگی…..……………………65
5-2 عوامل موثر بر هم کشیدگی و واکشیدگی……………67
5-3 عوامل موثر بر روی هم کشیدگی و واکشیدگی….……….70
5-4 تئوریهای غیر یکنواخت بودن هم کشیدگی و واکشیدگی.…73
5-5 اندازه گیری میزان هم کشیدگی……………………….77
5-6 مقدار هم کشیدگی خطی….………………………….79
جداول ضمیمه……………………………………………82
ماکزیمم همکشیدگی خطی ……………………………….97
ماکزیمم همکشیدگی شعاعی………………………………98
ماکزیمم همکشیدگی مماسی………………………………100
نتیجه گیری…………………………………………….103
فهرست منابع و ماخذ……………………………………104
چکیده:
امروزه بهرهوری مفهومی بحثانگیز و موضوعی باب روز است که در کتابها، مجلات و مقالات و روزنامهها دائماً به چشم میخورد. مورد استفاده آن وقتی است که هدف، ایجاد بهبود در ارائه کالا و خدمات باشد و سادهترین رابطه تعریف شده برای آن نسبت به محصول نهایی (ستاده) با وسایل به کار رفته برای تولید آن (دادهها) است.
فن خانه تکانی صنعتی، آراستگی، هفت سین صنعتی. پنجاس و یا پنج ت (که با هر عنوانی نامیده شود، ماهیتاً تفاوتی نخواهند کرد.) که از اساسیترین شیوههای بهبود بهرهوری است که اخیراً در کشور ما از کارخانههای ژاپنی الگوبرداری شده است و ژاپنیها پس از جنگ جهانی دوم آن را از فرهنگ صنعتی آمریکا اقتباس کردهاند. اما با فرهنگ ملی و سنتی خود ممزوج نموده و پدیدهای بومی از آن پدید آوردهاند که در تمامی صنایعشان به کار گرفته میشود.
به اعتقاد من، ما ایرانیان ذاتاً مردمی پاکیزه هستیم و آنچه باید متوجه آن باشیم صنعتی کردن این مفاهیم ملی/ مذهبی و از خانه به کارخانه بردن آنهاست، تا خود را باور کنیم و دریابیم هیچکدام از این اسها واقعاً مطلب جدید و بدیعی نیستند.
در استفاده از این رویکرد، آموزش و فرهنگسازی اولین عامل مهم محسوب میشود، چون «انسان با کیفیت، محصول با کیفیت تولید میکند.» و در کارخانههایی که خط تولید وجود دارد هر ایستگاه یا واحد تولیدی، ایستگاه قبلی است. به کارگیری سیستم 5S میتواند موجب بالارفتن روحیة کارکنان و علاقمندی آنها به کار، بهبود ایمنی، کاهش آلودگی محیط کار، کاهش نرخ خرابی ماشین آلات و دستگاهها، بهبود روش کنترل مدیریتی، کمک مشارکت جمعی و تقویت خود کنترلی همه کارکنان و در یک کلمه افزایش بهرهوری میباشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول……………………………………………………………………………………………… 1
1-1- مقدمه………………………………………………………………………………………. 2
2-1- بیان ضرورت تحقیق……………………………………………………………………. 3
3-1- موضوع تحقیق…………………………………………………………………………… 5
4-1- بهرهوری در ایران……………………………………………………………………….. 6
5-1- لزوم توجه به بهرهوری در ایران……………………………………………………… 7
6-1- سازمان بهرهوری ملی ایران…………………………………………………………… 8
7-1- بهرهوری در صنایع کشور و صنعت خودرو………………………………………. 9
8-1- شواهد پایین بودن بهرهوری در ایران و نازل بودن اکثر عوامل مرتبط با پنجاس…… 10
9-1- تاریخچه پنجاس………………………………………………………………………… 11
10-1- اهمیت موضوع تحقیق……………………………………………………………….. 12
11-1- نوع تحقیق………………………………………………………………………………. 13
12-1- قلمرو تحقیق…………………………………………………………………………… 14
13-1- فرضیات تحقیق……………………………………………………………………….. 15
14-1- تعریف متغیر مستقل و وابسته………………………………………………………. 15
15-1- واژه های کلیدی مورد استفاده………………………………………………………. 16
فصل دوم…………………………………………………………………………………………….. 17
1-2- بهرهوری به عنوان یک نظریه جامع…………………………………………………. 18
2-2- مفهوم عام بهرهوری…………………………………………………………………….. 18
3-2- مولفه های بهرهوری…………………………………………………………………….. 20
4-2- اهمیت موضوع…………………………………………………………………………… 24
5-2- تاریخچه بهرهوری………………………………………………………………………. 26
6-2- روشهای ارتقاء بهرهوری………………………………………………………………. 33
1-6-2- الگوی ماهوارهای………………………………………………………………… 33
2-6-2- سیستم (PRICE)………………………………………………………………..
3-6-2- مدل وروم (Vroom)…………………………………………………………….
7-2- شیوه های تحلیل بهرهوری……………………………………………………………. 40
8-2- فنون بهبود بهرهوری……………………………………………………………………. 40
1-8-2- بهبود بهرهوری ارزش افزوده از طریق مدیریت مالی……………………. 43
2-8-2- رویکرد سینک کیفیت در بهرهوری Sink…………………………………..
3-8-2- چرخه بهرهوری………………………………………………………………….. 46
4-8-2- روش نظام مند در بهبود بهرهوری (Systematic)…………………………
5-8-2- دوایر بهبود بهرهوری (PIC)…………………………………………………..
9-2- راهبردهای بهرهوری……………………………………………………………………. 58
1-9-2- راهبرد تحول و نوآوری………………………………………………………… 58
2-9-2- راهبرد بهبود………………………………………………………………………. 59
10-2- عوامل موثر بر بهرهوری……………………………………………………………… 61
1-10-2- عوامل مطرح شده توسط سومانس (Sumanth-1989)………………….
2-10-2- عوامل مطرح شده توسط پروکپنکو (Prokopenko-1987)…………….
11-2- عوامل موثر بر بهرهوری یک سازمان………………………………………………. 63
12-2- اندازه گیری بهرهوری…………………………………………………………………. 67
1-12-2- اندازه گیری بهرهوری کل……………………………………………………. 70
2-12-2- اندازه گیری بهرهوری عامل سرمایه………………………………………… 72
3-12-2- اندازه گیری بهرهوری عامل کار…………………………………………….. 74
13-2- اثر نوآوری بر بهرهوری………………………………………………………………. 75
14-2- فرهنگ بهرهوری ملی و سازمانی………………………………………………….. 78
15-2- مشخصات حرکت بهرهوری………………………………………………………… 80
16-2- مشکلات بهرهوری……………………………………………………………………. 81
17-2- سیستم پنجاس…………………………………………………………………………. 82
1-17-2- تحول پنجاس…………………………………………………………………… 84
2-17-2- مفهوم پنجاس…………………………………………………………………… 86
3-17-2- پنجاس کاربردی……………………………………………………………….. 96
4-17-2- درک درست برای درک درست پنجاس باید به موارد ذیل توجه شود……. 96
5-17-2- تکنیکهای کاربردی در پنجاس……………………………………………… 98
6-17-2- فعالیتهای جامع و بهم پیوسته……………………………………………….. 100
7-17-2- فواید اجرای پنجاس………………………………………………………….. 100
8-17-2- روش عملی اجرای پنجاس…………………………………………………. 101
9-17-2- نکات مهم و اساسی اجرای پنجاس……………………………………….. 103
18-2- هفت سین صنعتی…………………………………………………………………….. 104
19-2- پنجاس یا «پنج ت»؟………………………………………………………………….. 111
20-2- تاریخچه بهرهوری در ایران خودرو……………………………………………….. 112
1-20-2- نحوه اجرای سیستم پنجاس در ایران خودرو (دستورالعمل)…………. 115
2-20-2- سلسله مراتب…………………………………………………………………… 118
3-20-2- ملاحظات در خط کشی محل ورود و خروج کالا و پرسنل…………. 119
4-20-2- استفاده از دستورالعمل برچسب قرمز (Red Tag)………………………
5-20-2- سیستم هدفگذاری هوشین…………………………………………………… 128
6-20-2- سیستم پیشنهادات (SS)………………………………………………………
7-20-2- سیستم T.T.ROOM…………………………………………………………..
8-20-2- اهداف و رسالتها………………………………………………………………. 133
21-2- توسعه بهرهوری در ساپکو…………………………………………………………… 134
22-2- کمی راجع به شرکت ایساکو……………………………………………………….. 140
فصل سوم…………………………………………………………………………………………….. 141
1-3- مقدمه………………………………………………………………………………………. 142
2-3- روش تحقیق پژوهش حاضر…………………………………………………………. 142
3-3- تعریف جامعه……………………………………………………………………………. 143
4-3- آشنایی با جامعه آماری………………………………………………………………… 144
1-4-3- تاریخچه ایران خودرو………………………………………………………….. 144
2-4-3- نحوه نمونه گیری و انتخاب شرکتهای مورد نظر………………………….. 146
5-3- حجم نمونه و روش نمونه گیری…………………………………………………….. 149
6-3- ابزار جمع آوری دادهها………………………………………………………………… 150
7-3- پرسشنامه………………………………………………………………………………….. 150
8-3- روشهای آماری مورد استفاد جهت تجزیه و تحلیل دادهها…………………….. 152
9-3- مراحل آزمون تحلیل واریانس………………………………………………………… 153
10-3- همبستگی……………………………………………………………………………….. 154
11-3- بررسی اعتبار ابزار سنجش………………………………………………………….. 155
12-3- روایی ابزار سنجش…………………………………………………………………… 155
فصل چهارم…………………………………………………………………………………………. 157
1-4- نتایج آزمون تحلیل رگرسیون…………………………………………………………. 158
1-1-4- آزمون فرضیه اصلی…………………………………………………………….. 158
2-1-4- آزمون فرضیه های فرعی 1 تا 5……………………………………………… 160
3-4- نتایج ضمنی تحقیق…………………………………………………………………….. 161
4-4- آزمون تحلیل واریانس فریدمن………………………………………………………. 163
5-4- بررسی همبستگی بین اجزاء سیستم 5S و بهرهوری…………………………….. 164
فصل پنجم……………………………………………………………………………………………. 165
1-5- نتایج بدست آمده…………………………………………………………………………….. 166
2-5- پیشنهادها………………………………………………………………………………………. 168
مقدمه
استفاده از مواد کامپوزیت طبیعی، بخشی از تکنولوژی بشر از زمانی که اولین بناهای باستانی، کاه را برای تقویت کردن آجرهای گلی به کار بردند بوده است. مغولهای قرن دوازدهم، سلاح های پیشرفته ای را نسبت به زمان خودشان با تیر و کمان هایی که کوچکتر و قوی تر از دیگر وسایل مشابه بودند ساختند. این کمانها سازه های کامپوزینی ای بودند که به وسیله ترکیب زردپی احشام (تاندون)، شاخ، خیزران (بامبو) و ابریشم ساخته شده بودند که با کلوفون طبیعی[1] پیچیده می شد.این طراحان سلاح های قرن دوازدهم، دقیقاً اصول طراحی کامپوزیت را می فهمیدند. اخیراً بعضی از این قطعات موزه ای 700 ساله کشیده و آزمون شدند. آنها از نظر قدرت حدود %80 کمانهای کامپوزیتی مدرن بودند. در اواخر دهه 1800، سازندگان کانو قایق های باریک و بدون بادبان و سکان، تجربه می کردند که با چسباندن لایه های کاغذ محکم کرافت[2] با نوعی لاک به نام شلاک[3]، لایه گذاری کاغذی را تشکیل می دهند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1- فصل اول: مقدمه ……………………………………………………………………………………………………… 1
2- فصل دوم: مروری بر منابع ……………………………………………………………………………………… 4
1-2- کامپوزیت های دارای ذرات ریز ………………………………………………………………………….. 5
1-1-2- خواص کامپوزیت های ذره ای ………………………………………………………………………… 9
2-1-2- انواع کامپوزیت های ذره ای از لحاظ جنس تقویت کننده ………………………………………….. 9
2-2- کامپوزیت های تقویت شده با الیاف …………………………………………………………………….. 11
1-2-2- خواص کامپوزیت های تقویت شده با الیاف ……………………………………………………… 13
2-2-2- خصوصیات کامپوزیت های تقویت شده …………………………………………………………… 15
3-2- مختصر در مورد آلومینیوم ……………………………………………………………………………….. 24
4-2- سرامیک های پیشرفته ……………………………………………………………………………. 26
5-2- توضیحات مختصر در مورد آزمون مکانیکی ………………………………………………………… 27
1-5-2- آزمون سختی ……………………………………………………………………………………….. 27
2-5-2- آزمون کشش………………………………………………………………………………………. 29
2-5-3- آزمون تخلخل سنجی………………………………………………………………………………. 30
3- فصل سوم: روش انجام آزمایش ……………………………………………………………. 32
4- فصل چهارم: تحلیل نتایج …………………………………………………………………….. 50
1-4- نتایج حاصل از آزمون نونه AX ……………………………………………………………………………………..
2-4- نتایج حاصل از آزمون نونه BX ……………………………………………………………………………………..
3-4- نتایج حاصل از آزمون نونه CX……………………………………………………………………………………….
4-4- نتایج حاصل از آزمون نونه DX ……………………………………………………………………………………..
5-4- نتایج حاصل از آزمون نونه EX……………………………………………………………………………………….
6-4- نتایج حاصل از آزمون نونه AY ……………………………………………………………………………………..
7-4- نتایج حاصل از آزمون نونه BY……………………………………………………………………………………….
8-4- نتایج حاصل از آزمون نونه CY……………………………………………………………………………………….
9-4- نتایج حاصل از آزمون نونه DY ……………………………………………………………………………………..
10-4- نتایج حاصل از آزمون نونه EY…………………………………………………………………………………….
11-4- نتایج حاصل از آزمون نونه AZ ……………………………………………………………………………………
12-4- نتایج حاصل از آزمون نونه BZ ……………………………………………………………………………………
13-4- نتایج حاصل از آزمون نونه CZ……………………………………………………………………………………..
14-4- نتایج حاصل از آزمون نونه DZ…………………………………………………………………………………….
15-4- نتایج حاصل از آزمون نونه EZ……………………………………………………………………………………..
5- فصل پنجم: تفسیر نتایج………………………………………………………………………………………. 100
نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………… 109
پیشنهادات………………………………………………………………………………………………….. 110
منابع…………………………………………………………………………………………………………… 111
فهرست شکل ها
عنوان ……………………………………………………………………………………………………… صفحه
2-1- فرم های مختلف ساختارهای کامپوزیت ……………………………………………………………… 5
2-2- فرآیند ریخته گری کامپوزیت …………………………………………………………………….. 12
2-3- نمایش تنش کششی و برشی ………………………………………………………………………… 15
2-4- ساختار کامپوزیت لایه ای ……………………………………………………………………………. 19
2-5- کامپوزیت تقویت کننده شده با الیاف ………………………………………………………………… 19
2-6- نمونه آزمون کشش …………………………………………………………………………………….. 30
3-1- نمونه آزمون کشش …………………………………………………………………………………….. 47
4-1- ساختار AX …………………………………………………………………………………………..
4-2- ساختار BX ……………………………………………………………………………………………..
4-3- ساختار CX ………………………………………………………………………………………………
4-4- ساختار DX ………………………………………………………………………………………………
4-5- ساختار EX ……………………………………………………………………………………………….
4-6- ساختارAY ……………………………………………………………………………………………….
4-7- ساختارBY ……………………………………………………………………………………………..
4-8- ساختارCY ………………………………………………………………………………………
4-9- ساختارDY …………………………………………………………………………………………..
4-10- ساختار EY ………………………………………………………………………………
4-11- ساختار AZ …………………………………………………………………………………..
4-12- ساختارBZ …………………………………………………………………………………….
4-13- ساختار CZ ……………………………………………………………………………………..
4-14- ساختار DZ ……………………………………………………………………………………..
4-15- ساختارEZ ………………………………………………………………………………..
فهرست نمودارها
عنوان………………………………………………………………………………………………………….. صفحه
2-1- مقایسه بین استحکام تسیلم ………………………………………………………………….. 7
2-2- تأثیر خاک رس برخواص………………………………………………………………………………. 11
2-3- نمودار تنش – کرنش……………………………………………………………………………. 14
2-4- ازدیاد طول شیشه …………………………………………………………………………………. 16
4-1- نمودار کشش AX …………………………………………………………………………………..
4-2- نمودار کشش BX ……………………………………………………………………………………
4-3- نمودار کشش CX …………………………………………………………………………………….
4-4- نمودار کشش DX …………………………………………………………………………………
4-5- نمودار کشش EX ……………………………………………………………………………..
4-6- نمودار کشش AY …………………………………………………………………………
4-7- نمودار کشش BY…………………………………………………………………………………..
4-8- نمودار کششCY ………………………………………………………………………………….
4-9- نمودار کششDY ………………………………………………………………………………….
4-10- نمودار کششEY ………………………………………………………………………………..
4-11- نمودار کشش AZ…………………………………………………………………………………….
4-12- نمودار کششBZ …………………………………………………………………………………
4-13- نمودار کششCZ ………………………………………………………………………………..
4-14- نمودار کششDZ ……………………………………………………………………………….
4-15- نمودار کشش EZ………………………………………………………………………………….
4-16- منحنی بر حسب SiC در سرعت 400………………………………………………………….. 82
4-17- منحنی بر حسب SiC در سرعت 800………………………………………………………… 84
4-18- منحنی بر حسب SiC در سرعت 1200…………………………………………………… 86
4-19- تنش بر حسب SiC در سرعت 400…………………………………………………………….. 88
4-20- تنش بر حسب SiC در سرعت 800………………………………………………………… 90
4-21- تنش بر حسب SiC در سرعت 1200……………………………………………………….. 92
4-22- انرژی بر حسب SiC در سرعت 400……………………………………………………… 94
4-23- انرژی بر حسب SiC در سرعت 800………………………………………………………. 96
4-24- انرژی بر حسب SiC در سرعت 1200…………………………………………………….. 98
فهرست جداول
عنوان…………………………………………………………………………………………… صفحه
2-1- مثالها و کاربردهای کامپوزیت …………………………………………………………….. 8
2-2- خواص الیاف …………………………………………………………………………………………. 22
2-3- تأثیر مکانیزم های استحکام بخش در آلومینیوم ………………………………………………… 25
2-4- خواص سرامیک ها …………………………………………………………………………………… 27
4-1- درصد وزنی SiC ………………………………………………………………………………….
4-2- سرعت همزن ……………………………………………………………………………………….. 51
4-3- سختی نمونه AX ………………………………………………………………………………..
4-4- سختی نمونه BX …………………………………………………………………………………..
4-5- سختی نمونه CX…………………………………………………………………………………..
4-6- سختی نمونه DX…………………………………………………………………………………..
4-7- سختی نمونه EX…………………………………………………………………………………
4-8- سختی نمونه AY…………………………………………………………………………………..
4-9- سختی نمونه BY………………………………………………………………………………..
4-10- سختی نمونه CY……………………………………………………………………………..
4-11- سختی نمونه DY………………………………………………………………………..
4-12- سختی نمونه EY………………………………………………………………………
4-13- سختی نمونه AZ……………………………………………………………………………
4-14- سختی نمونه BZ…………………………………………………………………………………..
4-15- سختی نمونه CZ………………………………………………………………………………
4-16- سختی نمونه DZ………………………………………………………………………………….
4-17- سختی نمونه EZ………………………………………………………………………………………
4-18- سختی بر حسب SiC سرعت 400 ………………………………………………………….. 82
4-19- بیشترین و کمترین سختی سرعت 400 ………………………………………………… 83
4-20- تغییرات سختی…………………………………………………………………………………….. 83
4-21- سختی بر حسب SiC سرعت 800 ……………………………………………………………… 84
4-22- بیشترین و کمترین سختی سرعت 800 ……………………………………………………….. 85
4-23- تغییرات سختی……………………………………………………………………………………… 85
4-24- سختی بر حسب SiC سرعت 1200 ………………………………………………… 86
4-25- درصد تغییرات سختی…………………………………………………………………………… 87
4-26- تنش شکست بر حسب SiC سرعت 400 ………………………………………………….. 88
4-27- بیشترین و کمترین تنش سرعت 400 ………………………………………………….. 89
4-28- تغییرات تنش سرعت 400 ……………………………………………………………….. 89
4-29- تنش بر حسب درصد SiC سرعت 800 ………………………………………………… 90
4-30- بیشترین و کمترین تنش …………………………………………………………………… 91
4-31- تغییرات تنش سرعت 800……………………………………………………………………… 91
4-32- تنش بر حسب درصد SiC سرعت 1200 ………………………………………….. 92
4-33- بیشترین و کمترین تنش………………………………………………………………………. 93
4-34- تغییرات تنش سرعت 1200……………………………………………………………….. 93
4-35- انرژی بر حسب SiC سرعت 400 ……………………………………………………….. 94
4-36- بیشترین و کمترین تنش……………………………………………………………………….. 95
4-37- تغییرات تنش سرعت 400 …………………………………………………………………….. 95
4-38- انرژی بر حسب SiC سرعت 800 ……………………………………………… 96
4-39- بیشترین و کمترین تنش……………………………………………………………. 97
4-40- درصد تغیرات انرژی سرعت 800…………………………………………………… 97
4-41- انرژی بر حسب SiC سرعت 1200 …………………………………………………. 98
4-42- بیشترین و کمترین تنش…………………………………………………………….. 99
4-43- تغییرات انرژی سرعت 1200…………………………………………………………. 99
«فصل اول»
معرفی انواع نانهای صنعتی
معرفی انواع نان های صنعتی
در آئین نامه اجرائی مصوب هیئت محترم وزیران مورخ 15/2/1378 منظور از نان های صنعتی و مرغوب، انواع نان های حجیم و نیمه حجیم است. به طور کلی نان های قابل تولید صنعتی شامل سه گروه زیر می باشد:
1ـ نان حجیم (مانند انواع نان های اروپائی)
2ـ نان های نیمه حجیم (مانند نان بربری و انواع مشابه)
3ـ نان های غیرحجیم یا مسطح (مانند نان های لواش، تافتون، عربی و غیره)
از نظر کارشناسی تعریف زیر برای نان حجیم و نیمه حجیم ارائه شده است.
نان حجیم
نان حجیم نانی است که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن از 3 سانتی متر بیشتر باشد.
نان نیمه حجیم
نان نیمه حجیم نانی است که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن بین 2 تا 3 سانتیمتر باشد.
در صفحات بعد تصاویر برخی از انواع نان حجیم و نیمه حجیم آلمانی و فرانسوی نشان داده شده است.
«فهرست مطالب»
مقدمه
فصل اول:
1ـ معرفی انواع نان های صنعتی
2ـ ویژگی های گندم و آرد مناسب جهت تولید انواع نان های صنعتی
3ـ وضعیت استاندارد
فصل دوم: «مواد اولیه و مواد افزودنی»
2ـ1) آب
2ـ1ـ1) آب در آرد و محصولات آردی
2ـ1ـ2) نقش آب در تهیه محصولات صنایع پخت
2ـ2) شیر
2ـ2ـ1) پروتئین شیر
2ـ2ـ2) چربی شیر
2ـ2ـ3) لاکتوز شیر
2ـ2ـ4) املاح و اسیدهای موجود در شیر
2ـ2ـ5) آب شیر
2ـ2ـ6) ویتامین های شیر
2ـ2ـ7) تأثیر شیر روی خمیر و نان
2ـ2ـ8) مصرف شیر تازه
2ـ2ـ9) مصرف شیر تغلیظ شده
2ـ2ـ10) مصرف شیر خشک
2ـ3) نمک طعام
2ـ3ـ1) تأثیر نمک طعام روی خمیر و گلوتن
2ـ3ـ2) تأثیر نمک طعام روی فرآیندهای میکروبی
2ـ3ـ3) تأثیر نمک طعام روی پنتوزان ها
2ـ3ـ4) تأثیر نمک طعام روی محصولات صنایع پخت
2ـ4) مواد شیرین کننده
2ـ4ـ1) شکر
2ـ4ـ1ـ1) ویژگیهای شکر و اهمیت تکنولوژیکی آن روی محصولات صنایع پخت
2ـ4ـ2) سیروپ
2ـ4ـ2ـ1) سیروپ خوراکی
2ـ4ـ2ـ2) سیروپ چغندر قند
2ـ4ـ2ـ3) سیروپ مخلوط خوراکی
2ـ4ـ2ـ4) خواص سیروپ چغندر و سیروپ مخلوط خوراکی
2ـ4ـ2ـ5) سیروپ نشاسته
2ـ4ـ3) سوربیت
2ـ4ـ3ـ1) نقش و اهمیت تکنولوژیکی سوربیت
2ـ5) چربیها
2ـ5ـ1) مارگارین و انواع مختلف آن
2ـ5ـ2) خواص و اهمیت چربیها
2ـ6) مواد پخت
فصل سوم: «بهبود دهنده های مورد استفاده در نان های صنعتی»
3ـ1) مخمرها
3ـ2) قندها
3ـ2ـ1) نقش قندها در محصولات صنایع پخت
3ـ2ـ2) قندهای مهم در تخمیر
3ـ2ـ3) تأثیر قندها در خصوصیات نان
3ـ2ـ4) حجم مخصوص نان
3ـ2ـ5) سفتی مغز نان
3ـ2ـ6) رنگ پوسته نان
3ـ2ـ7) ارتباط قندها و واکنش قهوه ای شدن و مواد آروماتیک در نان
3ـ3) نشاسته و آمیلاز
3ـ4) تکمیل کننده های آنزیمی
3ـ5) مالت
3ـ6) بی کربنات سدیم و جوش شیرین
3ـ7) خمیر ترش
3ـ8) باکتری ها
3ـ9) افزودن آرد سیب زمینی به آرد گندم
3ـ10) بهبود دهنده های دیگر
فصل چهارم: «اهمیت غنی سازی نان های صنعتی»
4ـ1) اهمیت نان و غنی سازی آن
4ـ2) هدف از غنی کردن مواد غذائی
4ـ3) افزودنی هائی که هم غنی کننده و هم بهبوددهنده هستند.
4ـ3ـ1) اسید اسکوربیک
4ـ3ـ1ـ1) قانون اسید اسکوربیک
4ـ3ـ1ـ2) خواص فیزیکی اسید اسکوربیک
4ـ3ـ1ـ3) سنجش اسید اسکوربیک با مواد دیگر
4ـ3ـ1ـ3ـ1) برومات پتاسیم و پر سولفات آلومینیوم
4ـ3ـ1ـ3ـ2) آنانوگهای اسید اسکوربیک
4ـ3ـ2) مکملهای کاتالیتیک
فصل پنجم: «فرآیند تولید و پخت نان های صنعتی»
5ـ1) نکات علمی فرآیند تولید
5ـ2) ارزیابی روشهای تولید و محدوده عملکرد
5ـ2ـ1) روش سنتی
5ـ2ـ2) روش نیمه اتوماتیک (غیرپیوسته)
5ـ2ـ3) روش فول اتومات (پیوسته)
5ـ3) تشریح دقیق فرآیند تولید انواع نان
5ـ3ـ1) آماده سازی آرد
5ـ3ـ1ـ1) الک کردن
5ـ3ـ1ـ2) اختلاط آرد
5ـ3ـ1ـ3) رساندن حرارت آرد به حد مطلوب
5ـ3ـ2) آماده سازی خمیر
5ـ3ـ2ـ1) آماده کردن خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ1) روش غیرپیوسته
5ـ3ـ2ـ1ـ2) روش پیوسته
5ـ3ـ2ـ1ـ3) روشهای تکنیکی تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ4) روش تهیه خمیر با مخمر
5ـ3ـ2ـ1ـ5) روش مستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ5ـ1) محاسن روش مستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ5ـ2) معایب روش مستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ 6) روش غیرمستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ 6 ـ 1) محاسن روش غیرمستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ 6 ـ2) معایب روش غیرمستقیم تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ7) روش تهیه خمیر با مایه خمیر مایع
5ـ3ـ2ـ1-8) روش مخمر نمک
5ـ3ـ2ـ1ـ9) روش طولانی تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ10) روش بی وقفه تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ11) متد سبز
5ـ3ـ2ـ1ـ12) سایر روشهای تهیه خمیر
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ1) روش چرلی وود
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ2) روش برمیک
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ3) روش بلانچارد
5ـ3ـ3) مخلوط کردن و زدن خمیر
5ـ3ـ3ـ1) مخلوط کردن
5ـ3ـ3ـ2) زدن خمیر
5ـ3ـ3ـ2ـ1) روش زدن خمیر به طور غیرپیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2) روش زدن خمیر به طور پیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2ـ1) ویژگی های زدن خمیر در روش پیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2ـ2) وسایل و ماشین آلات تهیه خمیر در روش پیوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ3) افزایش درجه حرارت در اثر زدن خمیر
5ـ3ـ4) تشکیل خمیر و مراحل مختلف آن
5ـ3ـ4ـ1) اولین مرحله تشکیل خمیر
5ـ3ـ4ـ2) دومین مرحله تشکیل خمیر
5ـ3ـ4ـ3) سومین مرحله تشکیل خمیر
5ـ3ـ4ـ4) گازهای ناشی از تخمیر و داخل شدن هوا در خمیر
5ـ3ـ4ـ5) سیستم های مختلف دستگاههای مخلوط کن
5ـ3ـ5) ارزیابی خمیر
5ـ3ـ5ـ1) ویژگی خمیر
5ـ3ـ6) پوک کردن خمیر
5ـ3ـ6ـ1) پوک کرن بیولوژیکی
5ـ3ـ6ـ1ـ1) میکروارگانیسم ها در خمیر ترش
5ـ3ـ6ـ1ـ1ـ1) باکتریها و اهمیت آنها در خمیر ترش
5ـ3ـ6ـ1ـ1ـ2) مخمرها و اهمیت آنها درتهیه محصولات پخت
5ـ3ـ6ـ2) پوک کردن فیزیکی
5ـ3ـ6ـ2ـ1) پوک کردن از طریق مواد سفیده ای
5ـ3ـ6ـ2ـ2) پوک کردن از طریق هوا و بخار آب
5ـ3ـ6ـ2ـ3) پوک کردن از طریق اسید کربنیک
5ـ3ـ6ـ3) پوک کردن شیمیائی
5ـ3ـ7) تخمیر خمیر
5ـ3ـ7ـ1) مصرف کربوهیدرات در طی تخمیر
5ـ3ـ8) رسیدن خمیر
5ـ3ـ8ـ1) رسیدن خمیر و ویژگیهای آن
5ـ3ـ8ـ2) عوامل مؤثر در رسیدن خمیر
5ـ3ـ8ـ3) روی هم انداختن و برگرداندن خمیر
5ـ3ـ8ـ4) تشخیص رسیدن خمیر
5ـ3ـ8ـ5) رسیدن خمیر و کیفیت نان
5ـ3ـ9) عملیات آماده سازی خمیر ور آمده جهت تهیه نان
5ـ3ـ9ـ1) توزین و تقسیم خمیر (چانه گیری)
5ـ3ـ9ـ2) گرد کردن
5ـ3ـ9ـ2ـ1) تخمیر میانی
5ـ3ـ9ـ3) فرم و شکل دادن
5ـ3ـ10) تخمیر نهایی
5ـ3ـ10ـ1) تأثیر عوامل مختلف بر تخمیر نهایی
5ـ3ـ11) عملیات لازم برروی چانه تخمیر شده
5ـ3ـ11ـ1) خط زدن
5ـ3ـ11ـ2) نم زدن یا اسپری کردن آب
5ـ4) پخت
5ـ5) انتقال گرما در چانه
5ـ6) مدت زمان پخت
5ـ7) روشهای مختلف پخت
5ـ7ـ1) روش پخت مقدماتی
5ـ7ـ2) پخت در محفظه بخار
5ـ7ـ3) روش پخت منقطع
5ـ7ـ3ـ1) معایب پخت منقطع
5ـ8) فرآیندهای پخت
5ـ8ـ1) حجیم شدن چانه در فر
5ـ8ـ1ـ1) علل حجیم شدن در فر
5ـ8ـ2) تشکیل مغز نان
5ـ8ـ2ـ1) علل تشکیل مغز نان
5ـ8ـ3) تشکیل پوسته نان
5ـ8ـ3ـ1) علل تشکیل پوسته نان
5ـ9) تشخیص زمان اتمام پخت نان
5ـ10) فر پخت
5ـ10ـ1) انواع فر
5ـ10ـ1ـ1) فر چند طبقه ای
5ـ10ـ1ـ2) فر با سیستم دوران هوای داغ
5ـ10ـ1ـ2ـ1) محاسن فر با سیستم دوران هوای داغ
5ـ10ـ1ـ2ـ2) معایب فر با سیستم دوران هوای داغ
5ـ10ـ1ـ3) فر با سیستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ3ـ1) محاسن فر با سیستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ3ـ2) معایب فر با سیستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ4) فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ1) ویژگیهای فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ2) داغ کردن فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ3) پخت در فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ4) محاسن فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ4ـ5) معایب فر طبقه ای با پایه متحرک
5ـ10ـ1ـ5) فرهای بزرگ در صنایع
5ـ10ـ1ـ5ـ1) اتوفر
5ـ10ـ1ـ5ـ2) فر تونلی
5ـ10ـ1ـ5ـ3) فر کشوئی
فصل ششم: «فرآیند بسته بندی نان های صنعتی»
6ـ1) بسته بندی نان
6ـ2) مفاهیم و تعاریف در بسته بندی
6ـ3) اشکال مختلف فرآیند بسته بندی
6ـ4) شرایط بهداشتی
6ـ5) مواد بسته بندی
6ـ6) توزین و بسته بندی
فصل هفتم: «آزمون های کنترل کیفیت»
7ـ1) آلودگی میکروبی نان
7ـ1ـ1) فساد باکتریایی نان
7ـ1ـ2) فساد مخمری نان
7ـ1ـ3) فساد کپکی نان
7ـ2) آلودگی شیمیایی نان
7ـ3) آزمون های شیمیائی
7ـ4) آزمون های رئولوژی
7ـ5) انواع آفات
فصل هشتم: «بررسی بهبود دهنده های مورد استفاده در واحد تولیدی سحر»
8ـ1) بهبود دهنده انواع نان های حجیم
8ـ2) بهبود دهنده انواع نان های تست بزرگ مخصوص
8ـ3) بهبود دهنده نان های همبرگر مخصوص
8ـ4) بیکینگ پودر
8ـ5) پودرهای خامه سحر
8ـ6) بهبوددهنده جهت نان چاودار تیره
8ـ7) لیست محصولات شرکت ثمین نان
ضمائم و پیوست ها
پیوست 1) واحدهای تولید کننده نان صنعتی در کشور
پیوست 2) سازندگان عمده ماشین آلات تولید نان
پیوست 3) دستگاهها و ماشین آلات خط تولید نان های صنعتی
پیوست 4) تصاویر و دستور العمل هایی از محصولات شرکت MECO
فهرست منابع