پیشگفتار:
از ابتدای قرن اخیر تاکنون کنسروسازی صنعتی همواره به عنوان یکی از مهمترین روشهای نگهداری، تبدیل و عرضه مواد غذایی در تمام دنیا مطرح بوده و به احتمال بسیار زیاد در آینده این موقعیت خود را حفظ خواهد نمود علیرغم این واقعیت و با توجه به اینکه در حال حاضر حدود یکصد و پنجاه کارخانه کنسروسازی در کشور مشغول تولید فرآورده های مختلف کنسرو می باشند و با عنایت به گسترش رشته های علوم و صنایع غذائی در دانشگاههای بزرگ کشور تاکنون هیچ مجموعه کاملی در این زمینه به رشته تحریر در نیامده و کتاب موجود هم بیشتر برگردان کتابهای خارجی هستند که یا در دسته عموم نیستند یا فهم و درک آنها مشکل است و یا پراکندگی مطالب در آنها موجب شده که هیچ یک نتوانند به عنوان کتاب درس این رشته معرفی گردند.
مطالب موجود در این پایان نامه به طور عمده بر اساس سر فصلهای کتابهای مختلف صنایع غذائی در دوره های کارشناسی علوم و صنایع غذائی و به منظور معرفی ابعاد مورد نظر به دانشجویان عزیز و پژوهشگران جوان تدوین شده و در تهیه آن از مطالب آموزشی دوره ای کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذائی و کتب و مقالات علمی فراوانی که پاره ای از آنها در فهرست منابع درج گردیده است.
فهرست
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات……………………………………………………………….
پیشگفتار…………………………………………………………………………
مقدمه…………………………………………………………………………….
تعریف موضوع…………………………………………………………………
اهمیت موضوع…………………………………………………………………
فصل دوم:……………………………………………………………………….
مراحل کنسروسازی…………………………………………………………..
انتخاب مواد اولیه………………………………………………………………
2-1-فرآورده های دامی……………………………………………………..
3-1- نشاسته در صنایع کنسرو…………………………………………….
4-1- استفاده از شکر در کنسروسازی……………………………………
5-1- استفاده از نمک در کنسروسازی……………………………………
6-1- اسیدهای آلی……………………………………………………………
7-1- سایر مواد اولیه…………………………………………………………
1- درجه بندی مواد اولیه…………………………………………………….
2- تمیز کردن مواد اولیه……………………………………………………..
3- آماده کردن ماده اولیه
۱-۴- جدا کردن پوست میوه
۲-۴ دم گیری و جدا کردن هسته، Triming Coring
3-4- قطعه � قطعه کردن، Slicing
4-4- استفاده از خلاء برای خارج کردن اکسیژن، هوا و گازها
۴- بلانچینگ، Blanching
اثرات عمل بلانچینگ عبارتند از:
آزمایش کفایت عمل بلانچینگ
۵- پر کردن در بسته Filling
6- تخلیه هوا و گازها Exhausting
1-7- خارج کردن هوا با استفاده از حرارت
۲-۷- خارج کردن هوا با استفاده از روش های مکانیکی
۳-۷- خارج کردن هوا با استفاده از تزریق بخار
۷- درب بندی قوطیهای کنسرو Seaming
عوامل موثر در درب بندی
ارزیابی درب بندی مضاعف
روشهای اندازه گیری فاکتورهای درب بندی
۹- فرآیند حرارتی کنسروها:
۹-۱- پخت محصول:
۹-۲- حرارت دادن به منظور استرالیزاسیون محصول:
۹-۳- دستگاهها و روش های حرارت دادن کنسروها:
۹-۳-۳- روشهای استرلیزاسیون پیوسته:
۹-۳-۴- استرلیزاسیون � بوسیله بخار اشباع شده:
۹-۳-۵- استرلیزاسیون با استفاده از آب داغ:
۹-۳-۶- استرلیزاسیون با استفاده از شعله:
۱۰- سرد کردن بسته های کنسرو:
۱۱- کد گذاری و برچسب زنی قوطیهای کنسرو:
۱۲- کارتن گذاری و نگهداری قوطیها:
تعیین زمان ماندگاری کنسروها Shelf � Life
بحث میکروبیولوژی قوطیهای کنسرو
فساد کنسروها:
طبقه بندی کنسروها و آلودگی آنها
۱- کنسروهای با PH بیش از ۶/۴
۲- کنسروهای با PH مساوی یا کمتر از ۶/۴
1) بی هوازی های بوتیریک
2) مخمرها
3) کپکها
۴) باکتریهای اسیدلاکتیک
شاخصهای کیفیت محصول
شاخصهای ایمنی مواد غذایی
آزمایشهای میکروبی اختصاصی کنسروهای مواد غذایی
روش آزمون:
برداشت نمونه از مواد غذایی محتوی در قوطی کمپوت
۱-۱- تهیه اولین رقت از ماده غذایی
۱-۲- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت مایع قوطی
۱-۳- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت جامد قوطی
محلولهای رقیق کننده
روشهای شمارش میکروبی
- روش شمارش عمقی Pour Plate
- روش شمارش سطحی Surface Plate
روش شمارش توسط صافیهای غشایی
محیطهای کشت آزمایشگاه میکروب شناسی غذایی
سترون سازی با گرما:
تأثیر سترون سازی بر مواد غذایی:
محاسبات حرارتی استریلیزاسیون کنسروها
سرعت نفوذ و انتقال حرارت در داخل کنسروها Heat Penetration
1- هدایت Conduction
2- انتقال حرارت به روش جابجایی Convection
3- روش تابش یا تشعشع
اثر PH در استریلیزاسیون کنسروها
طبقهبندی مواد غذایی بر اساس PH
مقاومت حرارتی اسپرها
کنترل استریلیزاسیون کنسروها:
معرفهای استریلیزاسیون
بسته بندی کنسروها
۱- قوطیهای فلزی:
ورقهای فولادی:
قلع اندود کردن:
لاک اندود کردن (پوشش لعاب)
خصوصیات لاک مورد استفاده
۲ – شیشه:
مزایا
معایب
۳ – بستهبندیهای پلاستیکی سخت
۴ – بستهبندیهای قابل انعطاف و مقاوم در مقابل حرارت
استانداردهای قوطی کنسرو
خوردگی قوطی فلزی
انواع خورندگی:
عوارض ناشی از خوردگی در قوطی فلزی
روشهای جلوگیری از زنگزدگی قوطی
علل تورم قوطیهای کنسرو:
تغییراتی از قبیل زنگزدگی سطح داخل قوطی
تغییر رنگ
رسوبات کریستال مانند
علائم ظاهری فساد قوطیهای کنسرو
۲- آزمایش با دست:
آماده کردن قوطیها برای باز کردن و نمونه برداری
نمونه برداری:
آزمایش قوطی:
آزمایش درز قوطی
آزمایش شیمیایی قوطیهای کنسرو
تشخیص استریل بودن قوطیها:
بستهبندی و نشانه گذاری
فصل سوم :
فرآیند تولید
رب گوجه فرنگی
بخش اول
۱-۱- پیدایش گوجه فرنگی
۲-۱- ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی
الف- کربوهیدراتها
ج- اسید
د- ویتامینها
هـ- فلزات
و- پکتین
۳-۱- کشت گوجه فرنگی
۴-۱- برداشت محصول
۵-۱- حمل گوجه فرنگی
تولید رب
۲-۲- خرد کردن گوجه فرنگی:
۴-۲- تغلیظ آب گوجه فرنگی
الف- تغلیظ در دیگهای در باز
ب- تغلیظ در دیگهای تحت خلاء
بستهبندی رب
۵-۲- پاستوریزاسیون
۶-۲- دربندی
۷-۲- چگونگی دربندی
۸-۲- قوطی خالی
عملیات بازرسی کارخانجات رب
طریقه بازرسی سیستماتیک از کارخانجات رب سازی
سؤالات عمومی
سؤالات مربوط به مشخصات کارخانه
سؤالات مربوط به فرایند
بهداشتی کردن
بازرسی رب گوجه فرنگی
روشهای تمیز کردن کارخانجات صنایع غذایی
بخش تغلیظ
پالایش و تصفیه فاضلاب
زوائد جامد باقیمانده
مواد مایع فاضلاب
سیستمهای پالایش فاضلاب شامل عملیات واحد زیر است:
(1) الک کردن برای جدا کردن مواد جامد
(2) ترسیب برای جدا کردن مواد جامد
(3) تصفیه با آب آهک و کنترل PH
(4) روشهای تصفیهی بیولوژیکی
الف- فیلترهای قطرهای
ب- لجن فعال
(5) تصفیه نهایی (پولیشنگ) در استخرهای گود
بخش سوم
کنترل کیفی
۱ – آزمایشگاه کنترل کیفیت
۲ – رنگ
کنترل مواد اولیه:
آزمونهای کنترل کیفیت گوجههای دریافتی:
آزمونهای کنترل کیفیت آب مصرفی:
آزمایشات مربوط به کلر در آب مصرفی کارخانه
آزمونهای کنترل کیفی قوطیهای فلزی
آزمایش میکروبی قوطیهای کنسرو:
آزمایشهایی مربوط به قوطیها در کارخانه کنسرو نوروزی :
کنترل کیفی حین فرایند:
آزمایشات شیمیایی و فیزیکی روی نمونههای درب:
۱۷- آزمونهای حسی شامل:
آزمونهای میکروبی روی نمونههای رب:
آلودگهای میکروبی در کنسروهای اسیدی (رب) :
شمارش میکروسکوپی کپکها به روش هوارد:
آزمونهای تشخیص میکروارگانیسمهای موجود در کنسرو رب:
مراحل انجام آزمونهای میکروبی در کارخانه کنسرو نوروزی :
کنترل محصول تمام شده:
مقدمه
آب این ماده حیاتی و پراهمیت استراتژیک در دنیا نقش بسیار مهمی در شکلگیری تمدنها و استمرار آنها داشته است مروری بر سوابق تمدنهائی که در طول تاریخ شکل گرفته و شکوفا شدهاند نشانگر این واقعیت است که وجود آب و امکان دسترسی به آن یکی از کلیدیترین عوامل فراگیری و استمرار آنها بوده است.
جوامع متمدن و توسعه یافته برای تامین نیازهای خود تاسیسات مهندسی
پیشرفتهای نیز ایجاد کردهاند که از آن جمله میتوان به شاهکارهای مهندسی
ایرانیان اشاره کرد. نقش آب در توسعه همواره در تاریخ به عنوان یک شاخص
استراتژیک مطرح بوده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. 1
موارد مصرف و کاربرد آب معدنی…………………………………………………………… 2
فصل دوم
آب معدنی و انواع آن …………………………………………………………………………… 3
تعریف و منشأ آبهای معدنی………………………………………………………………….. 3
- سطحی یا ژئوترمال ………………………………………………………………………. 4
- عمقی یا ژورنیل……………………………………………………………………………. 5
تقسیمبندی چشمهها……………………………………………………………………………… 5
- چشمههای معدنی…………………………………………………………………………. 5
- چشمههای گازدار…………………………………………………………………………. 6
- چشمههای طبی……………………………………………………………………………. 6
- چشمههای آب گرم ……………………………………………………………………… 6
استخراج آبهای معدنی…………………………………………………………………………… 6
اختصاصات آبهای معدنی ……………………………………………………………………… 8
اختصاصات ظاهری………………………………………………………………………………. 8
اختصاصات ظاهری………………………………………………………………………………. 8
اختصاصات فیزیکی………………………………………………………………………………. 9
- آبده چشمهها……………………………………………………………………………… 9
- درجه حرارت …………………………………………………………………………….. 10
- مقاومت الکتریکی………………………………………………………………………… 11
- رادیواکتیویته………………………………………………………………………………… 11
اختصاصات شیمیائی……………………………………………………………………………… 12
- pH …………………………………………………………………………………………….
- گازها …………………………………………………………………………………………. 13
- املاح محلول ……………………………………………………………………………….. 14
- املاح تام …………………………………………………………………………………….. 14
هالوژنها………………………………………………………………………………………………. 14
گوگرد………………………………………………………………………………………………… 15
ترکیبات ازته………………………………………………………………………………………… 15
ارسنیک ……………………………………………………………………………………………… 15
کربن و کربناتها…………………………………………………………………………………….. 15
سیلیسیم …………………………………………………………………………………………….. 16
بر……………………………………………………………………………………………………….. 16
کاتیونهای قلیائی ………………………………………………………………………………….. 16
آلومینیوم …………………………………………………………………………………………….. 17
آهن……………………………………………………………………………………………………. 17
تاریخچه و محل چشمههای معدنی ایران پ…………………………………………….. 17
فصل سوم
شرح مراحل مختلف آمادهسازی آب معدنی ……………………………………………. 21
آماده سازی و سالمسازی آب…………………………………………………………………. 21
- انتقال آب از منابع آب …………………………………………………………………. 21
- مخازن ذخیره آب ……………………………………………………………………….. 22
- فیلتراسیون آب ……………………………………………………………………………. 22
- تعدیل طعم، رنگ و بوی آب …………………………………………………………. 22
- مرحله فیلتراسیون نهایی آب ………………………………………………………….. 22
- مرحله استریلیزاسیون آب ………………………………………………………………. 23
تصفیه آب ………………………………………………………………………………………….. 23
- شفاف کردن آب ………………………………………………………………………….. 23
- مراحل شفاف سازی………………………………………………………………………. 24
- انعقاد …………………………………………………………………………………………. 24
- لخته شدن …………………………………………………………………………………… 25
- تهنشینسازی…………………………………………………………………………………. 25
- کلاریفایر……………………………………………………………………………………… 25
- فیلتراسیون……………………………………………………………………………………. 25
انواع فیلترها…………………………………………………………………………………………. 26
- فیلترهای گراویتی……………………………………………………………………………… 26
- فیلتر فشاری……………………………………………………………………………………… 27
فصل چهارم:
ضدعفونی کردن آب ……………………………………………………………………………. 28
کلرزنی ………………………………………………………………………………………………. 28
اشعه ماوراءبنفش………………………………………………………………………………….. 29
مزایای استفاده از سیستم UV ………………………………………………………………..
کاربرد لامپهای UV جهت ضدعفونیکردن آب آشامیدنی………………………….. 31
سیستم ضدعفونی آب به روش تزریق گاز ازن …………………………………………. 33
تجهیزات جنبی سیستم ازن……………………………………………………………………. 38
فصل پنجم
آب معدنی گازدار…………………………………………………………………………………. 43
دیاکسیدکربن در آب معدنی، ناخالصیها و مقادیر مجاز……………………………. 43
خصوصیات کلی CO2 ………………………………………………………………………….
روشهای تولید CO2……………………………………………………………………………..
ناخالصیهای موجود در CO2…………………………………………………………………..
اهمیت تصفیه گاز CO2…………………………………………………………………………
فصل ششم
بسته بندی آب معدنی…………………………………………………………………………… 52
پرکردن آب معدنی در بطری………………………………………………………………….. 52
- مرحله ردیف کردن بطری…………………………………………………………………… 52
- شستشوی بطری، پر کردن و دربندی……………………………………………………. 52
- مرحله برچسب زنی…………………………………………………………………………… 53
- مرحله چاپ مشخصات تولید………………………………………………………………. 53
- مرحله شیرینگ کردن…………………………………………………………………………. 54
- مرحله شیرینگ پالت …………………………………………………………………………. 54
انواع بسته بندی……………………………………………………………………………………. 54
- شیشه ……………………………………………………………………………………………… 54
- پلاستیک………………………………………………………………………………………….. 55
- P.V.C……………………………………………………………………………………………. 55
- P.E.T…………………………………………………………………………………………….. 55
- …………………………………………………………………………
- P.P ………………………………………………………………………………………………..
- P.C ………………………………………………………………………………………………..
کارتن های چندلایه مقوایی / آلومینیوم فویل / پلاستیکی …………………………… 56
تولید بطری………………………………………………………………………………………….. 59
نمودار فرآیند……………………………………………………………………………………….. 61
فصل هفتم
بررسی مالی و اقتصادی واحد بسته بندی آب معدنی…………………………………. 64
دلایل احداث کارخانه……………………………………………………………………………. 64
- قیمت داخلی و جهانی محصول ………………………………………………………….. 64
- بارندگی سالیانه ایران و جهان …………………………………………………………….. 64
- منابع آب زیرزمینی ایران ……………………………………………………………………. 65
- شرایط صادرات محصول ……………………………………………………………………. 65
- وضعیت عرضه و تقاضا………………………………………………………………………. 66
- واحدهای تولید آب معدنی ………………………………………………………………… 67
- طرح توجیهی واحد بسته بندی آب معدنی …………………………………………… 68
پیوست……………………………………………………………………………
منابع ……………………………………………………………………………..
مقدمه :
پراکندگی و گسترش کانیها در پوسته زمین تصادفی نیست و مشخصاً توسط عوامل زمین شناسی فیزیکو شیمیایی و ترمودینامیکی کنترل شدهاند. بدین ترتیب زمین شناسان با استفاده از دانستههای خود راجع به این عوامل و نقش تعیین کننده آنها در متمرکز ساختن عناصر در نواحی مختلف و پدیدههای زمین شناسی در گذشته و حال و رابطه آنها با هر عامل قادرند با سعی و تلاش و تجزبه و تحلیل دادههای خود مناطق مستعد و دارای پتانسیلهای معدنی را شناسایی کنند و یک الگوی منسجم و کارآیی در اختیار مهندسان اکتشاف معدن قرار دهند.
از طرف دیگر مهندسین اکتشاف با بهرهگیری از دادههای ژئوفیزیکی مثل بررسی دادههای گامای طبیعی چاههای اکتشافی در آنومالیهای احتمالی اورانیوم و یافتن همبستگی این داهها با عوامل زمین شناسی کنترل کننده و مؤثر در محیط میزبان و سنگهای درونگیر ، و یا ارتباط بین دادههای ژئوشیمی مختلف یا هالههای ژئوشیمیایی ، و یا ارتباطات سنی سنگهای میزبان با خصوصیات ژنتیکی و منشاء ذخایر اورانیوم قادر خواهند بود حتی ذخایر نهفته و ناپیدا را نیز پیش بینی کنند.
فهرست مطالب
مقدمه :
فصل اول : شناخت اورانیوم
1-1- پیشینه اورانیوم
2-1- مواد رادیو اکتیو
3-1- شناخت اولیه اورانیوم
4-1- پیشینه اورانیوم در ایران
5-1- آنومالیهای رادیواکتیویته ایران
6-1- اورانیوم و انواع ترکیبات آن با اکسیژن
1-6-1- اوراناتها و اورانیلها
7-1- بررسی رادیو اکتیویته اورانیوم
1-7-1- اشعه آلفا
2-7-1- بتا
3-7-1- گاما
4-7-1- نوترون
8-1- ایزوتوپهای اورانیوم
9-1- کانیهای مهم حاوی اورانیوم
1-9-1- مهمترین کانیهای اورانیومدار اولیه
2-9-1- مهمترین کانیهای اورانیومدار ثانویه
10-1- محیط های کانی سازی اورانیوم
فصل دوم : ژئوشیمی ، دخایر و کانسارهای اورانیوم
1-2- ژئوشیمی اورانیوم
1-1-2- ژئوشیمی اورانیوم در محیطهای ثانویه
2-1-2- ژئوشیمی رسوبات روخانهای
3-1-2- ژئوشیمی خاک
4-1-2- امانومتری
5-1-2- بیوژئوشیمی
6-1-2- آنومالی چیست
2-2- ذخایر اورانیوم
1-2-2- منشاء ذخایر رسوبی اورانیوم
2-2-2- شرائط محیطهای رسوبی برای تشکیل اورانیوم
3-2-2- ژنزومنشاء اورانیوم
4-2-2- ذخایر اورانیوم اولیه
5-2-2- ذخایر اورانیوم ثانویه
6-2-2- ذخایر اورانیوم نوع سوم.
3-2- کانسارهای اورانیوم
فصل سوم : روشهای اکتشاف اورانیوم
1-3- خصوصیات ژنتیکی بعضی ذخایر اورانیوم
2-3- سنگهای مزبان رسوبی
3-3- ذخایر تخت
4-3- ذخایر جبهه غلتکی
5-3- روش های ژئوفیزیکی
6-3- روشهای هوابرد
7-3- نقشه بردارهای INPUT
8-3- ذخایر ماسه سنگی
1-8-3- کانالهای قدیمی
2-8-3- حوزههای فرسائی تکونیکی
3-8-3- فرو افتادگیهای تکونیکی
4-8-3- حوزههای حاشیهای
5-8-3- حوزههای بین کوهستان و شبه کوهستانی
9-3- تحلیل حوزههای ایران
1-9-3- خصوصیات حوزههای رسوبی ایران
2-9-3- حوزههای رسوبی پالئوزوئیک
3-9-3- حوزههای رسوبی فروزوئیک
4-9-3- حوزههای رسوبی ترشیری و جوانتر
10-3- محیطها و منابع مناسب برای اکتشاف اورانیوم در ایران
11-3- نتایج کلی برای برنامه ریزی اکتشاف
فصل چهارم : فرآوری اورانیوم
1-4- کانه آرایی کانسنگ اورانیوم
2-4- پیش تغلیظ
1-2-4- سنگ جوری رادیو متریک
2-2-4- روشهای ثقلی
3-2-4- واسطه سنگین
4-2-4- جداسازی قابلیت مغناطیسی
5-2-4- فلوتاسیون
6-2-4- تشویه
3-4- سنگ شکنی
4-4- آسیا کردن
5-4- فروشوئی
فصل پنجم : مصارف و بازار جهانی اورانیوم
1-5- تغییرات قیمت اکسید اورانیوم در سالهای 98-1985
2-5- تغییرات قیمت هگزا فلئور اورانیوم در سالهای 98-1985
3-5- پیش بینی قیمت آتی اورانیوم
4-5- خلاصه و نتیجه گیری
5-5- مروری بر عرضه و تقاضای اورانیوم در جهان
6-5- کشورهای تولید کننده اورانیوم
7-5- کاربردهای اورانیوم
1-7-5- استفاده از اورانیوم برای انرژی هستهای
2-7-5- بمب اتمی
3-7-5- سانتریفور گاز
4-7-5- تلاشی کنترل شده در انرژی هستهای
8-5- مزایای سوخت هسته ای
منابع و مأخذ
تاریخچة مدیریت:
مدیریت به مفهوم کلی سابقه ای
برابر با زندگی اجتماعی انسان دارد. اولین کاربرد مدیریت توسط انسان
غارنشین به شکل کار از طریق و توسط دیگران با رعایت اصل تقسیم کار آغاز شد.
با روی آمدن انسان به زندگی قبیله ای و نیاز به رهبری، مدیریت سنتی شکل
گرفت. با گسترش این نوع زندگی و نیاز به تصرف منابع تولید جدید بحث
سازماندهی و تقسیم کار، نظارت و کنترل بوجود آمد که یک نوع مدیریت نظامی
است. قید و بندهای این نوع مدیریت باعث شد مدیریت مذهبی جایگزین مدیریت
نظامی شود و به مرور مدیریت سیاسی جایگزین مدیریت مذهبی شد بعد از رنسانس
صنعتی در اروپا ادارة امور به مدیران علمی واگذار شد.
فصل اول-سبکها و روشهای مدیریت در معدن
1-1- تاریخچه مدیریت
1-2- دلایل موفقیت مدیران
1-3- عوامل شکست مدیران
1-4- انواع مکاتب مدیریت
1-4-1- پیدا کردن مدیریت آمریکائی
1-4-2-نارسایی کردن مدیریت آمریکائی
1-5-مکتب نئوکلاسیک یا مدیریت ژاپنی
1-5-1- تفاوت مدیریت کلاسیک و نئوکلاسیک
1-6-مکتب سیستمهای اجتماعی
1-7-روشهای مدیریت
فصل دوم -نوآوری و اهمیت آن در مدیریت معادن
2-1- مفهوم نوآوری و خلاقیت
2-2- خلاقیت و مدیریت
2-3- شخص نوآور و سازمان نوآور
2-4- نکات کاربردی در مدیریت
2-5-اهمیت نو آوری
2-5-1-فایده های خلاقیت و نو آوری
2-5-2- تکنولوژیها، محصولات و خدمات جدید
2-5-3- متغیرهای محیطی و نوآوری
2-6- نوآوران
2-6-1- عوامل روانی و اجتماعی
2-6-2- شایستگی متمایز
2-7- تأسیس و راه اندازی یک سازمان جدید
2-8- انتخاب یک سازمان
2-9- خلاصه
فصل سوم -نقش مدیران و مدیریت در معدن
3-1- مقدمه
3-2- عملکرد مدیریت و سازمان
3-3- فرآیند مدیریت
3-3-1- برنامه ریزی
3-3-2- در برنامه ریزی هشت گام زیر را باید طی کرد
3-3-3- عوامل عدم موفقیت برنامه
3-3-4- طبقه بندی برنامه ها
3-3-5- روش Dispathing
3-4-1- سازماندهی
3-5-1- رهبری
3-6-1- کنترل
3-2-6-هشت عنصر مهم در نظام کنترلی
3-7- تصمیم گیری
3-7-1- درخت تصمیم گیری
3-8- سطح مدیریت و مهارتهای مدیران
3-8-1- سطوح مدیریت
3-9- نقش مدیریت
3-9-1- نقشهای ارتباطی
3-9-2- نقش اطلاعاتی
3-9-3- نقشهای تصمیم گیری
3-10- چالشهای مدیریت
فصل چهارم -مدیریت بهره وری در سطح مؤسسات
4-1- مقدمه
4-2- اصول بنیادی طرح ایمپروشر (Improshare)
4-3- کنترل طرح ایمپروشر
4-4- تعریف اصطلاحات طرح ایمپروشر
4-5- سقف درآمدها و بازخرید
4-6- تغییرات تجهیزات سرمایه ای و تکنولوژیکی
4-7- اندازه گیری بهره وری با استفاده از اصول ایمپروشر:
4-8- بنیان اندازه گیری ایمپروشر
4-9- چند مورد اجرایی از مدیرت بهره وری در صنایع سنگین
4-9-1- شاخصهای بهره وری
4-9-2- شاخص روحیه کاری
4-9-3- بهره وری ارزش افزوده
4-9-4- بهره وری کارگران
فصل پنجم -مدیریت بر مبنای هدف
5-1- انواع روشهای مدیریت
5-2- منظور و مقصود از M.B.O
5-3- مراحل مدیریت بر مبنای هدف
5-3-1- تعیین نقشها و مأموریتها
5-3-2- اقدامات و نتایج مورد انتظار
5-3-3- تعیین شاخصها
5-3-4- تعیین هدفها
5-3-5- طرحهای عملیاتی
5-3-6- کنترل
5-4- لزوم تعریف نقشها و مأموریتها
5-5- تعیین اقدامات و نتایج مورد انتظار
5-6- شناخت و تعیین شاخصهای اثربخشی
5-7- انتخاب و تعیین هدفها
5-7-1- دسته بندی هدفها براساس اولویت
5-8- تهیه طرح عملیاتی
4-8-1- برنامه ریزی اجرایی
5-8-2- تنظیم برنامة اجرایی:
5-8-3- برنامه ریزی زمانی
5-8-4- بودجه بندی
5-8-5- تعیین مسئولیتها
5-8-6- بازنگری اصلاح
5-8-7- ایجاد مکانیسمهای کنترل
5-9- تعیین استانداردها
5-10- اثرات تکنیک M.B.O
فصل ششم -بهره وری و شاخصهای مهم در اندازه گیری آن
6-1-مفهوم بهره وری و اندازه گیری آن در واحدهای صنعتی
6-2- مفهوم بهره وری
6-3- شاخصهای بهره وری
6-3-2- بهره وری سرمایه
6-3-3- بهره وری مواد اولیه
6-3-4- بهره وری انرژی
6-3-5- محاسبه بهره وری کل
6-4- مدیریت بهره وری
6-5- سطوح بهره وری
6-6- بهره وری و رقابت
6-7- ارتقاء بهره وری
6-8- طرح ریزی واحدهای صنعتی
6-9- مراحل شکل گیری یک واحد صنعتی
نتیجه گیری
منابع و مراجع
خلاصه :
علی رغم پیشرفتهایی که در اندازه گیری و پش بینی صورت گرفته ، خاکریزه ها خسارات اجتماعی ، اقتصادی و محیطی سنگینی را در فضاهای کوهستانی وارد میکند. قسمتی از آن بخاطر پیچیدگی فرایندها، عدم موفقیت شیب رانش و اطلاعات ناکافی ما از مکانیزم های اساسی می باشد. در هر صورت بطور افزاینده ای کارشناسان برای تحلیل و پیش بینی پایداری شیب ، تعیین ریسک آن ، مکانیزمهای شکست پتانسیلی و سرعتهای آن مناطق پر خطر حاضر شده و برای تعیین اندازه های چاره ساز ممکن فراخوانده می شوند.
این مقاله به معرفی موضوع تحلیل پایداری شیب سنگ و هدفی که این تحلیل در بررسی مکانیزمهای ریزش بالقوه شیب دنبال میکند ، می پردازد . سپس به بحث در مورد پیشرفتهایی که در تحول تکنیکهای آنالیز شیب بر پایه کامپیوتر به نسبت روشهای معمولی مورد استفاده ، می پردازد . همچنین تعیین امکان اجرای سینماتیک برای مدهای معمول متفاوت به اضافه راه حلهای تحلیلی و تعادلی محدود برای فاکتورهای ایمنی در برابر ریزش شیب ارایه شده است .
قسمت دوم به معرفی روشهای مدلسازی عددی و کاربردهای آنها در تحلیل پایداری شیب سنگ می پردازد . بحث روی پیشرفتهای استفاده از کدهای مدلسازی عددی پیوسته و ناپیوسته متمرکز می شود . همچنین مشارکت و نفوذ فشارهای تخلخل و بارگذاری دینامیک ارایه شده اند . مراحلی که در تحلیل عددی اجرا می شوند با تاکید بر اهمیت یک تمرین خوب مدلسازی بازنگری می شوند .
مدلسازی عددی وقتی که به درستی بکار رود ، میتواند بطور مشخص در فرایند طراحی با تهیه کردن بینش های کلیدی به مسایل پایداری پتانسیل و مکانیزمهای شکست ، استفاده گردد . در عین حال تاکید می کنیم که مدلسازی عددی یک ابزار است نه جایگزین برای قضاوت بحرانی است . همینطور ، مدلسازی عددی وقتی توسط یک کاربر با تجربه و کنجکاو بکار رود بسیار موثر خواهد بود .
فهرست
قسمت اول
تحلیل پایداری شیب با بهره گیری ازتکنیکهای عددی پیشرفته ……………….. 1
خلاصه ………………………………………………………………………………………………….. 2
فصل اول
1 . معرفی……………………………………………………………………………………………………3
فصل دوم
2 . روشهای قراردادی تحلیل شیب سنگ…………………………………………………………….. 6
1 – 2 . مقدمه………………………………………………………………………………………….. 6
2 – 2 . آنالیز سینماتیک………………………………………………………………………………….. 6
3 – 2 . آنالیز تعادل محدود……………………………………………………………………………… 7
1 – 3 – 2 . تحلیل انتقالی……………………………………………………………………….. 8
2 – 3 – 2 . تحلیل واژگونی…………………………………………………………………….. 9
3 – 3 – 2 . تحلیل چرخشی………………………………………………………………….11
4 – 2 . شبیه سازهای ریزش سنگ……………………………………………………………….16
فصل سوم
3 . شیوه های عددی تحلیل شیب سنگ……………………………………………………………19
1 – 3 . روش پیوسته………………………………………………………………………………20
2 – 3 . روش غیرپیوسته……………………………………………………………………….23
1 – 2 – 3 . شیوه اجزای ناپیوسته………………………………………………………….24
2 – 2 – 3 . تحلیل تغییر شکل ناپیوستگی…………………………………………….32
3 – 2 – 3 . کدهای جریان ذره……………………………………………………………….33
3 – 3 . روش هیبریدی………………………………………………………………………….36
فصل چهارم
4 . توسعه و کاربرد مدل چندگانه………………………………………………………………………37
فصل پنجم
5 . پیشرفتهای آینده……………………………………………………………………………………42
قسمت دوم
شبیه سازی پایداری شیب از طریق رادارجهت استخراج معادن به طور روباز…………….44
خلاصه………………………………………………………………………………………………..45
فصل اول
1 . مقدمه………………………………………………………………………………………….46
1 – 1 . پیش زمینه………………………………………………………………………………46
2- 1 . احتیاجات کاربر………………………………………………………………………….46
3 – 1 . روشهای ممکن…………………………………………………………………………….46
1 – 3 – 1 . نمایشگر زمین لرزه………………………………………………………….47
2 – 3 – 1 . رادار……………………………………………………………………………….47
3 – 3 – 1 . لیزر………………………………………………………………………………….48
4 – 3- 1 . عکس برداری……………………………………………………………………..48
4 – 1 . انگیزه برای استفاده از رادار…………………………………………………………..49
5 – 1 . کارهای سابق بر این برای نشان دادن شیب با استفاده از رادار…….49
6 – 1 . شیب و محدودیتها…………………………………………………………………….50
فصل دوم
2 . رادار با فرکانس مدرج…………………………………………………………………………51
1 – 2 . مفهوم رادار با فرکانس مدرج………………………………………………………..51
2 – 2 . پارامترهای رادار……………………………………………………………………51
3 – 2 . راه اندازی رادار……………………………………………………………………..53
4 – 2 . بررسی اجمالی از اینترفرومتری راداری………………………………………53
فصل سوم
3 . شبیه سازی یک سلول منفرد، توسط اسکن……………………………………………56
1 – 3 . مفهوم شبیه سازی مطلب……………………………………………………..56
1 – 1 – 3 . تولید نقاطی برای شبیه سازی یک هدف مسطح…………56
2 – 1 – 3 . محاسبه مجموع انعکاس فرکانس………………………………….57
3 – 1- 3 – مدل سازی از طریق صدا……………………………………………….58
4 – 1 – 3 . مدل سازی یک تغییر و جابجایی در فاصله………………….58
2 – 3 . روشهای به وجود آوردن محدوده فرکانس……………………………….59
1 – 2 – 3 . لایه گذاری از پایینترین نقطه
برای افزایش رزولوشن تصویر………………………………..59
2 – 2 – 3 . حذف زواید (بزرگنمایی) برای
پایین آوردن سطوح لبة فرعی………………………………59
3 – 2 – 3 . پایه بندی برای حذف شیب فاز………………………………….60
3 – 3 . تعیین تغییر در فاصله………………………………………………………..61
1 – 3 – 3 . انتقال به محدوده زمانی……………………………………………….61
2 – 3 – 3 . پیوستگی فازی…………………………………………………….62
3 – 3 – 3 . اختلاف فاز……………………………………………………………64
4 – 3 – 3 . ابهام در فاز اختلافی……………………………………………………..65
5 – 3 – 3 . تعیین منطقه مورد نظر………………………………………………..65
6 – 3 – 3 . حذف جهشهای در مقایر فاز…………………………………….66
7 – 3 – 3 . محاسبه شیفت در دامنه…………………………………………….66
4 – 3 . نتایج شبیه سازی…………………………………………………………….68
5 -3 . نتیجه گیری……………………………………………………………………70
فصل چهارم
4 . قرائتهای آزمایشگاهی سلول منفرد……………………………………………………71
1 – 4 . پارامترهای رادار مورد استفاده برای قرائتها………………………….71
2 – 4 . اصطلاحات برای الگوریتم …………………………………………………….73
1 – 2 – 4 . جمع کردن اسکنها برای بهبود …………………………….73
2 – 2 – 4 . انحنای ظاهری دیوار به واسطه پهنای اشعه بالا……..73
3 – 2 – 4 . تغییر در پهنای باند بالای حذف
خطاهای موجود در شیفت بزرگ …………………….76
3 – 4. نتایج قرائتهای تجربی ………………………………………………………….76
1 – 3 – 4 . خطاهای شیفت کوچک………………………………………….77
2 – 3 – 4 . خطاهای شیفت بزرگ……………………………………………77
4 – 4 . نتیجه گیری …………………………………………………………….78
فصل پنجم
5 . شبیه سازی کل اسکن……………………………………………………………..79
1- 5 . مفهوم شبیه سازی مطلب…………………………………………………..79
1 – 1 – 5 . تولید نقاط برای شبیه سازی سطح دیواره……………..79
2 – 1 – 5 . مدل سازی شیفت در دامنه ………………………………….79
2 – 5 . نتایج شبیه سازی انتقال جرم …………………………………………….81
1 – 2 – 5 . خطاهای شیفت کوچک…………………………………………..82
2 – 2 – 5 . خطاهای شیفت بزرگ…………………………………………….82
3 – 5 . نتیجهگیری ……………………………………………………………….84
فصل ششم
6 . عدم ارتباط موقتی…………………………………………………………..85
1 – 6 . تعریف عدم ارتباط موقتی …………………………………………….85
2 – 6 . مقدار اطمینان – پیک منحنی ارتباط فاز ……………………………86
3 – 6 . عدم ارتباط موقتی به واسطه تغییر در زاویه ………………………..87
1 – 3 – 6 . مدلسازی تغییر در زاویه ………………………………………..87
2 – 3 – 6 . کاهش در ارتباط به واسطه تغییر در زاویه…………….87
3 – 3 – 6 . نتایج تشبیه سازی برای تغییر در زاویه ………………87
4 – 6 . عدم ارتباط موقت به واسطه شیفت موضعی……………………….91
1 – 4 – 6 . مدلسازی شیفت موضعی …………………………………….91
2 – 4 – 6 . شیفت میانگین کل سلول …………………………………..91
3 – 4 – 6 . کاهش در ارتباط به واسطه شیفت موضعی………….92
4 – 4 – 6 . نتایج برای شبیه سازی برای شیفت موضعی………93
5 – 6 . نتایج شبیه سازی برای شکست گوهای ……………………………94
1 – 5 – 6 . مدلسازی شکست گوهای ……………………………………95
2 – 5 – 6 – نتایج شبیه سازی برای شکست گوهای ……………95
6 – 6 . نتیجهگیری …………………………………………………………..96
1 – 6 – 6 . خلاصه نتایج شبیه سازی………………………………..97
2 – 6 – 6 . مقدار اطمینان بر عنوان اندازه پایداری ……………98
3 – 6 – 6 . تغییر در روش برای کاهش
عدم ارتباط موقتی ………………………………….98
فصل هفتم
7 . تغییرات اتمسفری………………………………………………………100
1 – 7 . اثر تغییرات اتمسفری…………………………………………………….100
2 – 7 . شبیه سازی رفلکتور گوشهای ………………………………………101
3 – 7 . شبیه سازی تغییر در شرایط اتمسفری ……………………….101
1 – 3 – 7 . تغییر در دما ………………………………………………….102
2 – 3 – 7 – تغییر در فشار………………………………………………..102
3 – 3 – 7 . تغییر در فشار جزئی بخار آب …………………….104
4 – 7 . تغییر اثرات اتمسفری با دامنه …………………………………….106
5 – 7 . الگوریتم ارتقاء یافته……………………………………………………..107
6 – 7 . نتایج برای شبیه سازی ……………………………………………….107
7 – 7 . نتیجه گیری …………………………………………………………………108
فصل هشتم
8 . نتایج……………………………………………………………………….110
1 – 8 . مرور فرضیه………………………………………………………………..110
2 – 8 . خلاصه نتایج……………………………………………………………………..112
3 – 8 . ارزیابی نهایی تکنیک …………………………………………………………112
4 – 8 . روش اسکن توصیه شده …………………………………………………….113
منابع و معاخذ……………………………………………………………………………………………..115